Ramygala šventė 649-ąjį gimtadienį. Šventė tradiciškai prasidėjo Teatro diena. Žiūrovams buvo pasiūlyta pažiūrėti keturis spektaklius. Vaikučiai įdėmiai sekė Liūdynės kultūros centro (rež. Miglė Miknevčiūtė) ir Rokiškio rajono Bajorų lėlių teatro „Čiž“ (rež. Nijolė Čirūnienė) spektaklius, patarinėjo pelėms, jaudinosi dėl šuns likimo. O, koks džiaugsmas buvo, kai „Čiž“ režisierė Nijolė Čirūnienė pasiūlė patiems išbandyti lėles. Suaugusiems Rokiškio r. Bajorų kultūros centro teatro kolektyvas „Šnekutis“ parodė spektaklį „Pupos arba pabezdėk po jazminais“, o Kalvarijos kultūros centro Jungėnų tetras spektaklį „Meilė su pipirais“ (rež. Reimundas Tyras). Puikus oras, atrakcijos, improvizuota kavinė, parodos, fotosesijos, plačios šypsenos buvo puiki įžanga į didžiąją dieną.

Joninių išvakarėse Ramygaloje vyko unikalus, tradicinis Ožkų festivalis, kasmet sulaukiantis didžiulio susidomėjimo. Ožka nuo seno šiame, kažkada pelkėtame krašte buvo naudingas ir mylimas gyvūnas. Nereikli, prieraiši, meili, o kartais užsispyrusi - taip savo augintines pristatė į paradą atvedę dalyviai. Pretendentų į karūną šiemet buvo devyni: aštuonios ožkelės ir vienas ožiukas. Visi buvo išmoningai papuošti ir žaismingai pristatyti tetaralizuotoje-muzikinėje programoje, kurioje dalyvavo Panevėžio rajono ir miesto mėgėjų meno kolektyvai. Karalius savo užsispyrusią, besiožiuojančią dukrą nusprendė išleisti už to jaunikio, kurio atsiųsta ožka ir šokių kraitis jam labiausiai patiks. Karalius rinkosi ožką ar ožiuką, o princesė vyrą pagal portretą. Rūmų damos stebėjo ir karaliui patarinėjo, o finale visi dalyviai buvo gausiai, karališkai apdovanoti rėmėjų dovanomis bei tituluoti nominacijomis: protingiausia, stilingiausia, mis foto, mis publika, muzikaliausia, drąsiausias, talentingiausia, linksmiausia, o gražiausiai buvo uždėta karūna, sukurta ramygalietės tautodailininkės Danutės Ulienės. Ši karūna atiteko viešniai iš Kėdainių rajono Aristavos ožkelei Ambrozijai. Ją į šventę atlydėjo Sandra Budreikaitė-Imenavičienė. Moteris padainavo romansą, kurį sakė dainuojanti savo ožkelei, kad ši duotų dieviškai skanų pieną, iš jo pagamintą sūrį atvežė paragaut ir karaliui. Ožkelės bei jos šeimininkės žavesys pakerėjo ir publiką, ir karališkąją svitą.

Rengiant Ožkų paradą Ramygalos kultūros centro darbuotojai kūrė ne tik meninę programą, bet ir unikalius meno kūrinius, kuriais puošėsi dalyviai: popieriaus raižinių perukus, keramikinius papuošalus: sages ir pakabukus su ožkų atvaizdais. O keramikių Stanislavos Šlevaitės ir Loretos Kubiliūnienės sukurtų ožkelių-suvenyrų galėjo įsigyti ir žiūrovai.

Ožkų paradui pasibaigus iki pat vidurnakčio šurmuliavo Joninių šventė, kurioje veikė amatų ir pramogų kiemeliai, prekybininkų mugė ir vakaro koncertas su pop muzikos atlikėjais Gintare Rankelyte, Titu ir Benu, Renata ir Deiviu Norvilais; Virginijumi Kazlausku ir Keralain (jiedu atliko karaliaus ir princesės vaidmenis), ugnies šuo programos atlikėjais. Didžiulį indėlį į šventę įnešė Atviras jaunimo centras. Darbuotojos su savanoriais kūrė įspūdingus galvos apdangalus.

Spalvinga ir graži šventė įvyko ne tik dėl atsidavusių kultūros darbuotojų, bet ir rėmėjų, savanorių ir partnerių dėka. Šventę kūrė per 100 meno mėgėjų, darbais ir dovanomis per 30 rėmėjų. Dar gyvename įspūdžiais ir padėkomis. Ir galvojimu, o ką darysime kitąmet, kad vėl galėtume išgirsti –šita šventė buvo geriausia.
Savitų tradicijų puoselėjimas kuria unikalų Ramygalos miesto, atšventusio 649-ąjį gimtadienį, veidą, o švenčių organizavimas sutelkia visą bendruomenę bendriems darbams.

Meno vadovė Audronė Palionienė, direktorė Loreta Kubiliūnienė